"Financiële toestand van KV Mechelen is meer dan gezond, ondanks de geruchten"

  Vernieuwingen in het AFAS stadion moeten wat langer wachten.

  De Mechelse gemeenteraad heeft nog geen beslissing genomen over de vraag van KV Mechelen voor een extra waarborg van 5 miljoen euro. De oppositie wil nog wat meer tijd om het lijvige stadiondossier te bestuderen.

  KV Mechelen heeft dus nog geen verlossende ja gekregen van de stad Mechelen. De beslissing om de extra waarborg toe te kennen is verdaagd naar de volgende bijeenkomst van de gemeenteraad over een maand. 

   

  "We moeten inderdaad nog wat meer uitleg geven aan de financiële commissie van de stad, maar dat is geen enkel probleem", legt Frank Lagast, algemeen directeur van KV Mechelen, uit. "Ons licentiedossier was even lijvig en ook dat is er vlot doorgeraakt."

   

  De stad waarborgt nu al voor een bedrag van 12 miljoen euro aan leningen, maar de club had de stad gevraagd die borgstelling uit te breiden met nog 5 miljoen euro. Die zijn nodig om het stadion nog meer te vernieuwen.

  "De stad hoeft zich geen zorgen te maken"

  Er kwamen alarmerende geruchten over de financiële toestand van KV Mechelen. "De financiële toestand van de club is meer dan gezond", antwoordt Lagast.

   

  "Ook al gonst het van de geruchten na de problemen met het bedrijf van Dieter Penninckx, de voorzitter van onze Raad van Bestuur.  Wat er met Dieter gebeurt, is bijzonder jammer, maar heeft geen enkele invloed op de werking van de club. De stad Mechelen hoeft zich geen zorgen te maken."

   

  "Het is zelfs zo dat al onze partners hun overeenkomst voor volgend seizoen hebben verlengd en dat we donderdag een aankondiging zulllen doen over een uitbreiding van het sponsorship van één van onze trouwste partners."

  Abonnementenverkoop loopt vlot: "Onze fans zijn hondstrouw"

  En er is nog positief nieuws. KV Mechelen zit voor volgend seizoen al aan 6.500 verkochte abonnementen, een stijging van maar liefst 30% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

   

  "Onze supporters blijven hondstrouw op post, zegt Lagast. Dit is, gezien de coronapandemie, ongezien. Grote problemen hebben we door het virus nog niet gehad. Het is nu afwachten hoe we aan het nieuwe seizoen zullen kunnen beginnen."