Nieuw: postgraduaat esports: "Maar we leiden geen gamers op"

  Voor de studenten is de examenperiode volop aan de gang en moeten er de komende weken ook keuzes gemaakt worden. Welk pad willen ze de komende jaren bewandelen? De Hogeschool PXL biedt een nieuwe wegwijzer aan: een postgraduaat Esports business architect.

  Het klinkt voor veel jongeren en studenten wellicht als muziek in de oren: gamen als opleiding. Een droom, toch?

   

  "We leiden in ons postgraduaat een nieuwe generatie professionals op voor verschillende functies in deze sector", vertelde Alexander Dumon, esportcoördinator van PXL, vanmorgen bij Studio Brussel.

   

  "We zetten niet enkel in op het gamen. We leiden deze mensen op zodat ze ideaal kunnen integreren in de verschillende sectoren."

   

  "We hebben 3 modules: Gaming & Digital Media, Esports Technology en Esports Business. Studenten zullen begeleid worden door wereldwijde professionals."

   

  Krijg je dan een opleiding voltijds gamen als student? "We zullen niet de esporter of gamer opleiden. We mikken vooral op geïnteresseerden om hen te begeleiden en om hen kennis te laten maken met esports van a tot z."

   

  "Er zal één avond gegamed worden, maar meer niet. Die avond laten we alle mensen kennismaken met verschillende spelletjes en consoles. We mikken op allerlei instroomprofielen."

  We zullen niet de esporter of gamer opleiden. We mikken vooral op geïnteresseerden om hen te begeleiden en om hen kennis te laten maken met esports van a tot z.

  Hogeschool PXL

  "Zoveel mogelijk lessen online"

  Met het postgraduaat wil de Hogeschool PXL de studenten "een extra zetje op hun cv" geven.

   

  "We proberen zoveel mogelijk lessen online te houden. Ook buiten België kun je de lessen volgen. Dat zorgt voor een grotere toestroming van profielen binnen onze opleiding."

   

  De opleiding begint in september en vanavond is er vanaf 20u een infomoment. Meer informatie kunt u ook lezen op de website van de studierichting.