Audi schorst Daniel Abt na zijn bedrog in virtuele race Formule E

  Het scherm bij Daniel Abt bleef zwart.

  Audi Sport heeft Daniel Abt dinsdag een schorsing opgelegd. De Duitser werd afgelopen weekend gediskwalificeerd omdat hij vals had gespeeld in de Race at Home Challenge, de virtuele racecompetitie in de Formule E.

  In de vijfde manche van het seizoen eindigde Abt zaterdag op het virtuele Tempelhof-stratencircuit van Berlijn als derde, maar hij bleek niet zelf achter het stuur van de simulator te hebben gezeten. Hij liet zich vertegenwoordigen door een professionele gamer. 

   

  Stoffel Vandoorne finishte als tweede en vroeg zich tijdens de race al openlijk af of Abt wel zelf achter het stuur zat. Bij de interviews na afloop bleef het videoscherm van de Duitser op zwart staan. Het bedrog kwam al snel uit en een dag later werd de uitslag aangepast.

   

  "Integriteit, transparantie en het volgen van de regels zijn prioriteiten bij Audi. Daarom hebben we beslist om Daniel Abt met onmiddellijke ingang te schorsen", klinkt het bij Audi. Abt heeft al spijt getoond na zijn bedrog en heeft beloofd om 10.000 euro over te maken aan een goed doel.

  Collega's van Abt vinden Audi te streng:

  Meer over het bedrog van Daniel Abt