Woods/Manning kloppen Mickelson/Brady: 20 miljoen dollar voor coronastrijd

  V.l.n.r.: Mickelson, Brady, Manning en Woods.

  "The Match 2" heeft dubbel zo veel geld opgebracht als verwacht. In het unieke golfduel voor het goede doel versloeg Tiger Woods Phil Mickelson. De 2 topgolfers vormden een team met een NFL-legende: Woods met Peyton Manning, Mickelson met Tom Brady. Het golfevent in Florida bracht 20 miljoen dollar op in de strijd tegen corona.

  De 4 amuseerden zich kostelijk (ruime samenvatting)

  Woods neemt revanche op Mickelson

  Manning was 5 keer MVP van de American footballcompetitie NFL, Brady won met de New England Patriots 6 keer de Super Bowl. 

   

  Woods en Mickelson stonden in november 2018 ook al tegenover elkaar in "The Match" in Las Vegas, gewonnen door Mickelson. Die liefdadigheidseditie leverde 9 miljoen dollar (8,2 miljoen euro) op. Beide toernooien waren zonder publiek, maar wel te bekijken op tv en internet. 

   

  De 4 heren op de Medalist-golfbaan in Hobe Sound in Florida amuseerden zich kostelijk en lachten wat af. (zie YouTube-video boven)

   

  De 1e 9 holes werden volgens fourball afgewerkt, Woods en Manning liepen daarin flink uit, onder meer dankzij een geweldige birdie van Manning op hole 4. Mickelson en Brady knabbelden in de 2e parcourshelft (met foursomes) aan hun achterstand, maar kwamen 1 punt tekort.

   

  Woods en Manning wonnen voor de eer met 1up. Het potje golfvertier leverde 20 miljoen dollar (18 miljoen euro) op: "Het is geweldig dat wij hier met zijn vieren 20 miljoen dollar hebben kunnen inzamelen voor mensen die zwaar getroffen zijn door Covid-19", jubelde Woods.

  Enkele foto's:

  Tom Brady.

  Woods, Brady en Manning.

  Woods.