Sevilla-spelers excuseren zich na BBQ: "Hebben iedereen in de steek gelaten"

  Sevilla heeft officieel nog niet gereageerd op de ophef.

  Wie zijn gat brandt (aan een barbecue), moet op de blaren zitten. Sevilla-spelers Luuk de Jong, Lucas Ocampos, Franco Vasquez en Ever Banega hebben hun excuses aangeboden, nadat ze de coronamaatregelen in Spanje aan hun laars hadden gelapt.

  Enkele foto's op Instagram brachten de vier spelers van Sevilla in nauwe schoentjes. Ze waren gezellig aan het barbecueën met hun partners in het snikhete Spanje, terwijl samenkomsten van die omvang nog altijd verboden zijn volgens de coronamaatregelen.

   

  De foto's komen ook op een ongelukkig moment voor het Spaanse voetbal, dat de komende weken te maken krijgt met een streng veiligheidsprotocol, voorafgaand aan een mogelijke hervatting van de competitie op 8 juni.

   

  "Ik wil aan iedereen die hier mogelijk aanstoot aan neemt, mijn excuses aanbieden", zei De Jong. "Het zal nooit meer gebeuren." Ook Vazquez toonde spijt: "We hebben iedereen in de steek gelaten. Nu hebben we onze les geleerd", klonk het. "Ik erken dat we een fout begaan hebben en de club beschadigd hebben", voegde Ocampos toe. 

  Vier spelers trokken het boetekleed aan: