Johan Van Herck: "De US Open? Ik denk dat dat moeilijk wordt"

  Johan Van Herck combineert de kapiteinsjob van Daviscup en Fed Cup.

  Sinds kort zijn de tennisclubs in België weer open, maar Fed Cup- en Daviscup-kapitein Johan Van Herck beseft dat de stap naar internationale toernooien nog ver weg is. "Het einde is nog niet in zicht."

  "Het tennis ligt al heel lang stil en het einde is nog niet in zicht", vat Johan Van Herck de situatie samen.

   

  "We zijn allemaal blij dat we nu weer kunnen tennissen, maar wanneer mogen er weer wedstrijden gespeeld worden? Dat blijft toch het belangrijkste. Dat maakt het ook ongemakkelijk."

   

  De US Open (24 augustus-13 september) kan mogelijk een eerste hoofddoel worden, maar Van Herck is sceptisch. "Ik denk dat het moeilijk wordt, als je ziet dat de broeihaard nu in Amerika zit."

   

  "In het voetbal is het doenbaar, omdat je daar met een vaste groep mensen zit, die je kunt controleren. In het tennis komen spelers en speelsters van over de hele wereld af."

  Wanneer kunnen er weer wedstrijden gespeeld worden? Dat blijft toch het belangrijkste.

  Johan Van Herck

  "Er is nog nooit zoveel getennist in België"

  Van Herck hield de voorbije weken de vinger aan de pols bij zijn spelers en speelsters van de nationale ploeg. "Iedereen vult het anders in. Sommigen leggen de focus op dit, anderen dan weer op dat. Maar ik heb het gevoel dat ze allemaal weten waar ze mee bezig zijn."

   

  "Het grootste probleem blijft om de spelers en speelsters gemotiveerd te houden. Je moet een juiste balans vinden, mag niet overdrijven. Dat gevaar is er eerder voor jonge spelers."

   

  "Hier in België zou het al een stap vooruit zijn als er nationale wedstrijden gespeeld kunnen worden", zegt Van Herck, die zelf nog competitie speelt voor Den Brandt in Wilrijk.

   

  "Het is een bizarre situatie in de clubs. Ik heb het gevoel dat er nog nooit zoveel getennist is, maar al het sociale eromheen ontbreekt. Dat zal toch ook stilaan weer opgestart moeten worden, al was het maar omdat de clubs daarvan leven."