Ga naar de inhoud

Lokeren organiseert BK veldrijden in 2023: "Opnieuw met ponton"

 ma 25 mei 2020 19:24

Lokeren heeft de organisatie van het BK veldrijden in 2023 naar zich toegetrokken. "We hebben hier tal van mogelijkheden om er iets schitterends van te maken."

In het weekend van 14 en 15 januari 2023 zal het kruim van de Belgische veldrijders zich verzamelen in het Park ter Beuken van Lokeren. De Mont Henri, bekend van de Rapencross, wordt de scherprechter, maar Lokeren wil ook nog andere hindernissen in het parcours opnemen.

 

"Naast het park stroomt de Durme, dus is het logisch dat we die rivier in het parcours betrekken", zegt organisator Bram De Brauwer. "Net zoals het BK in Antwerpen, waar ik ook in de organisatie zat, gaan we met een ponton het water over."

 

De organisatie maakt zich sterk dat het een massa volk kan verwelkomen. "We zitten ook vlakbij het station van Lokeren. Ideaal dus voor de supporters om met het openbaar vervoer af te zakken naar het BK."

 

"Wat verderop is de Markt. Waarom daar niet het rennersdorp maken? Dichtbij de horecazaken, die ook zo hun graantje kunnen meepikken van het geheel. Wij hebben hier tal van mogelijkheden om er iets schitterends van te maken en dat gaan we dan ook doen."

Is Rapencross dit seizoen opener? "Tal van scenario's op tafel"

Lokeren is in principe op 12 september ook de eerste afspraak voor de veldrijders dit seizoen, maar de organisatie houdt een slag om de arm. "Of we onze Rapencross kunnen organiseren, met of zonder publiek en VIP's, is de bevoegdheid van de overheid. Wij moeten ons aanpassen."

 

"Er liggen tal van scenario's op tafel en we hebben ondertussen al voldoende ervaring om ons aan te passen en een wedstrijd veilig neer te zetten. Dat zal dan ook op 12 september gebeuren. We zijn nu de opener van het seizoen en dat is altijd leuk."