Union-CEO Philippe Bormans over Felice Mazzu: "Ons project sprak hem aan"

  Felice Mazzu was vorig seizoen een tijd aan de slag bij Racing Genk.

  Felice Mazzu moet Union volgend seizoen naar 1A loodsen. Waarom heeft de Brusselse club voor die opdracht voor de ex-trainer van Genk gekozen? "Hij brengt het voetbal dat we als club willen, er was langs beide kanten een heel goeie klik", zegt Union-CEO Philippe Bormans aan Sporza.

  "Mazzu heeft bewezen dat hij veel in zijn mars heeft"

  De voorbije dagen ging het gerucht dat Felice Mazzu - ex-trainer van Racing Genk en Charleroi - gesignaleerd werd op Sclessin, maar hij heeft dus zijn handtekening gezet onder een contract bij tweedeklasser Union.

   

  "De naam Felice Mazzu is bij ons al vrij snel gevallen", vertelt CEO Bormans. "Hij heeft heel veel kwaliteiten en er was langs beide kanten een heel goeie klik. Ons project sprak hem aan."

   

  "Mazzu heeft bewezen dat hij veel in zijn mars heeft en hij is bekend in België. En ook niet onbelangrijk: hij brengt het voetbal dat we als club willen. Dit zou dus een heel goeie match kunnen worden. We hebben er allebei zin in en kijken uit naar volgend seizoen."

  Mazzu brengt het voetbal dat we als club willen zien.

  Philippe Bormans - CEO Union

  "Elke trainer heeft ups en downs, wij zijn overtuigd van hem"

  Wat willen Union en Mazzu samen bereiken? "Uiteraard promoveren naar 1A", is Bormans duidelijk. "Dat was dit seizoen ook het geval, maar de omstandigheden zaten toen niet mee. Sommige mensen zeggen: het is nu of nooit, maar dat is zeker niet het geval. Ook als het dit jaar mislukt, blijven we ervoor gaan. In tweede klasse spelen is geen leefbaar verhaal."


  Bij Union zien ze in Felice Mazzu dus een kampioenenmaker. "Ik geloof niet in dat woord. Hij is gewoon een trainer die heeft bewezen dat hij met een bepaalde manier van spelen successen kan boeken. Hij gaat ons veel kunnen bijbrengen op vlak van coaching."


  En ook al was Mazzu's passage bij Racing Genk niet echt geslaagd, bij Union geloven ze rotsvast in zijn kwaliteiten als coach. "Die periode bij Genk ligt denk ik wel achter hem. Elke trainer heeft ups en downs, wij zijn gewoon overtuigd van hem."

  Sommige mensen zeggen dat het nu of nooit is om te promoveren naar 1A, maar dat is zeker niet het geval.

  Philippe Bormans - CEO Union

  Philippe Bormans is de CEO van Union.