Buitenlandse topsporters als Meesseman en Doncic mogen de VS opnieuw in

  NBA-speler Luka Doncic bracht de coronacrisis tot nu door in zijn thuisland Slovenië.

  Buitenlandse topsporters zijn opnieuw welkom in de Verenigde Staten. De VS had zijn grenzen gesloten voor buitenlanders door de coronacrisis, maar door een nieuw decreet mogen pakweg Emma Meesseman of Luka Doncic opnieuw binnen om hun sport uit te oefenen.

  Chad Wolf, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, tekende vrijdag een decreet dat buitenlandse profspelers toelaat opnieuw de VS binnen te komen. Dat moet de grote sportcompetities zoals de NBA, NHL, WNBA, ATP, WTA of PGA toelaten om opnieuw op te starten.

   

  "Professionele sportevenementen dragen bij aan de economie, maar zijn ook een een bron van trots voor de samenleving en de nationale samenhorigheid", zei Wolf over zijn beslissing. "Amerikanen hebben in de huidige context nood aan hun sport."

   

  President Donald Trump had bij het begin van de coronacrisis de Amerikaanse grenzen gesloten voor buitenlanders. Alleen Amerikaanse burgers konden het land nog binnenkomen.