Ga naar de inhoud

BATE Borisov wint voor 6.000 supporters de Beker van Wit-Rusland

Bijna 6.000 mensen zagen BATE Borisov de beker winnen.

BATE Borisov heeft voor de 4e keer in de clubgeschiedenis de Beker van Wit-Rusland gewonnen. Bijna 6.000 supporters waren daar in het stadion getuige van.

Na 2006, 2010 en 2015 is de Beker van Wit-Rusland dit jaar opnieuw ten prooi gevallen aan BATE Borisov. Het versloeg in de finale Dinamo Brest na verlengingen met 1-0.

 

In tegenstelling tot in de rest van Europa werd er niet gespeeld in een leeg stadion. Ondanks de coronapandemie hadden 5.761 fans een ticket gekocht. Dat is wel slechts een fractie van de capaciteit van het stadion

 

De supporters werden verdeeld over de arena, maar velen negeerden hun toegewezen plaatsen en troepten toch bij elkaar. De meesten droegen ook geen mondmasker.

 

De Wit-Russische president Alexander Lukashenko noemt de pandemie nog altijd als een "psychose", hoewel de besmettingen nu ook in het Oost-Europese land enorm toenemen. Tot nu toe zijn er meer dan 36.000 besmettingen en bijna 200 doden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.