Roger Federer wil niet in lege stadions tennissen

  Liever nog wat langer wachten, dan in lege stadions te spelen. Dat is de mening van Roger Federer over proftennis in coronatijden. "Het publiek is essentieel voor de emotie. Dus hoop ik ten zeerste dat we kunnen hervatten met op zijn minst een half gevuld stadion."

  Het internationale tennis ligt door de coronacrisis al een hele tijd stil en de mondiale organisaties hebben onlangs beslist dat er in elk geval tot 31 juli niet wordt gespeeld.     

   

  Tennisicoon Roger Federer (ATP-4) hoopt dat hij het in de herfst van zijn carrière niet meer moet meemaken om in lege stadions te spelen. "Ik hoop oprecht dat we het seizoen op de normale wijze kunnen hervatten, dus met toeschouwers. Ook al betekent het dat we dan nog wat langer moeten wachten", zegt de 38 jarige Zwitser in het Braziliaanse GloboEsporte.

   

  "Natuurlijk is het mogelijk zonder publiek te tennissen. Als je traint, zit er ook niemand op de tribune. Maar ik zie mezelf geen wedstrijden spelen in een leeg stadion. Het publiek is essentieel voor de emotie. Dus hoop ik ten zeerste dat we kunnen hervatten met op zijn minst een half gevuld stadion."

   

  Uitstel komt Federer wel ook niet slecht uit. Hij onderging in februari een knie-operatie en is nog aan het revalideren. "Ik ben tevreden over mijn conditie, maar tennissen doe ik nog niet. Daarvan zie ik nu het nut nog even niet."