Red Dragon Pieter Verhees keert na 8 jaar buitenland terug naar Maaseik

  Verhees speelt voor België met nummer 9.

  Volleybalclub Maaseik heeft opnieuw een versterking beet voor komend seizoen. Het is een oude bekende van de club: Pieter Verhees. De 30-jarige Red Dragon was de voorbije jaren actief in Italië en Polen, maar komt nu terug naar België. "Hiermee leggen we onze steile ambities voor komend seizoen op tafel." 

  Verhees speelde tot 2006 bij Overpelt in eerste provinciale, en maakte daarna voor een jaar de overstap naar het toenmalige Noliko Maaseik B in de 2e klasse. Na een jaar bij het Vlaamse Belofteteam en drie jaar Asse-Lennik keerde hij een eerste maal terug naar Maaseik.   

   

  In 2011-2012 speelde Verhees een belangrijke rol in het succesjaar van Maaseik met de triple (kampioen, beker en supercup). Daarna trok de Belg voor verschillende seizoenen naar Italië, en hij ging aan de slag bij Latina, Modena, Monza, Vibo Valentia en tot slot Ravenna. Hij kroonde zich er onder meer tot Italiaanse bekerwinnaar en vicelandskampioen met Modena (2015), en beste middenman van Italië (2017). Zijn internationale avontuur rondde hij het voorbije seizoen af in Polen bij middenmoter Zawiercie.

   

  "we zijn Pieter al die jaren blijven volgen en hebben geregeld gepolst of de tijd nog niet rijp was voor een terugkeer naar de club van zijn jongensdromen", schrijft Maaseik op de clubwebsite."

   

  "Dit jaar is het dan zover. Maaseik is nog niet helemaal klaar met het jaarlijkse huiswerk, maar met het terughalen van deze talentrijke Red Dragon en zijn ervaring op het hoogste niveau, leggen we alvast onze steile ambities voor het komende seizoen op tafel."