Special Olympics: "Eerste Virtual Games waren een groot succes"

  Yanina Wickmayer en Kristi Planken

  De eerste editie van de Special Olympics Belgium Virtual Games zitten erop. "Dankzij de steun van topsporters was het een gigantisch succes. We willen proberen om ook in de toekomst nog Virtual Games aan te bieden", klinkt het tevreden bij Special Olympics CEO Zehra Sayin.

  Als alternatief voor de afgelaste Nationale Spelen, normaal gezien het hoogtepunt van het jaar voor de atleten, organiseerde Special Olympics Belgium (SOB) de voorbije twee dagen de Virtual Games 2020: 10 uitdagingen verdeeld over 5 sportdisciplines (zwemmen, atletiek, voetbal, fietsen en raketsporten).

   

  "En het was een succes", zegt CEO van Special Olympics Zehra Sayin. "Het was een geslaagde eerste editie. De atleten hebben heel veel plezier gehad. Het zijn dan ook 2 moeilijke maanden voor hen geweest."

   

  "Bij de "echte" Nationale Spelen kunnen om organisatorische redenen 3.400 atleten meedoen. Met deze virtuele versie hebben we veel meer mensen bereikt: 11.696 atleten deden mee en stuurden video's. Dat is schitterend en daarom willen we de Virtual Games ook in de toekomst blijven aanbieden. De steun van de topsporters heeft bijgedragen aan het gigantisch succes."

   

  Op dag 1 kwamen basketbalspeelster Ann Wauters en voetbalster Tessa Wullaert langs. Ook olympisch kampioene Tia Hellebaut, meter van Special Olympics, was van de partij.

   

  Op de tweede dag waren er gisteren nog 3 topsporters aanwezig om samen met de atleten challenges uit te voeren en hen zo een onvergetelijke dag te bezorgen. Dat waren tennisster Yanina Wickmayer, zeilster Emma Plasschaert en marathonloper Bashir Abdi.

  Het volledige verslag van de Special Olympics Belgium Virtual Games kunt u zondag om 16.15u bekijken in Sporza Zondag op Eén. 

  Ook Bashir Abdi was van de partij

  DJ Jack, ook bekend als Jamie uit Down The Road, sluit het event af:

  De Virtual Games werden afgesloten met een virtueel feestje