Djokovic biedt alternatief voor ATP-tour en organiseert toernooi in Balkanlanden

  Novak Djokovic is de nummer 1 van de wereld.

  Tot eind juli zijn er geen ATP-toernooien meer en dus wil Novak Djokovic (ATP-1) dat gat opvullen. Hij organiseert zijn eigen toernooi in de Balkanlanden. De "Adria Tour" wordt van 13 juni tot 5 juli gespeeld in Bosnië, Kroatië, Montenegro en Servië.

  De Balkanlanden bleven relatief gespaard door het coronavirus. De regio met 22 miljoen inwoners telde minder dan 16.000 besmettingen en 500 doden. Het leek Djokovic daarom de ideale regio om een tennistoernooi te organiseren.

   

  Zijn eigen "Adria Tour" vindt plaats in 4 landen: Bosnië, Kroatië, Montenegro en Servië. Hij neemt uiteraard zelf deel en ook de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-3) en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-19) hebben al toegezegd.

   

  De opbrengst van het toernooi gaat naar verscheidene liefdadigheidsinstellingen. Of er bij de wedstrijden publiek toegelaten zal worden, is nog niet beslist. Een televisiecontract is er al wel.