Mist Bernal Tour-start? Colombiaanse grenzen gesloten tot 31 augustus

  Egan Bernal was de eerste Colombiaanse winnaar van de Tour.

  Raakt Tourwinnaar Egan Bernal op tijd terug in Europa om zijn gele trui in de Ronde van Frankrijk te verdedigen? Op 29 augustus weerklinkt het startschot aan de Côte d’Azur, maar pas twee dagen later gaan de Colombiaanse grenzen opnieuw open.

  Met meer dan 17.000 positieve tests op het coronavirus heeft Colombia de noodtoestand verlengd. Minister van Transport Angela Maria Orozco heeft alle vluchten verboden tot en met 31 augustus. "Tot dan gaan de landsgrenzen niet meer open", zei ze.

   

  Slecht nieuws voor de Colombiaanse renners die in eigen land hun conditie op peil houden. Onder anderen Tourwinnaar Egan Bernal, Nairo Quintana en Rigoberto Uran dreigen zo niet op tijd aan de start van de Ronde van Frankrijk te staan.

   

  Er wordt nu onderzocht of de wielrenners een speciale toelating kunnen krijgen om toch te vliegen. "Dat zal hopelijk mogelijk zijn", vertelt manager Giuseppe Acquadro aan Cyclingnews. "Wedstrijden rijden in Europa is hun werk." Ook Team Ineos zou een oplossing zoeken om Bernal aan de start van de Tour te krijgen.