Bayern München doneert geld van abonnementen aan amateurclubs

  Bayern München heeft de amateurclubs in de deelstaat Beieren een duwtje in de rug gegeven. De Duitse grootmacht schenkt 460.000 euro aan verschillende sportverenigingen. "We hebben in de maatschappij nood aan optimisme en solidariteit."

  Het geld dat Bayern wegschenkt komt eigenlijk van de fans. Het Bundesliga-seizoen wordt uitgespeeld achter gesloten deuren en abonnees mochten een compensatie vragen, maar veel mensen deden dat niet. Dat geld ging in een pot en wordt nu dus verdeeld.

   

  Het gaat over 460.000 euro. Bayern wil zo de amateurclubs helpen in deze moeilijke tijden. Het gaat om voetbalclubs, maar ook clubs uit andere sporten kunnen op steun rekenen. 

   

  "Dit is niet het moment om naar onszelf te staren", zegt Uli Hoeness, erevoorzitter van Bayern. "We hebben in onze maatschappij nood aan optimisme en solidariteit."