Cercle over ingehouden solidariteitsbijdragen: "Dit is discriminatie"

  "Wij hebben gewoon gehandeld als een goeie huisvader", verdedigt voorzitter Vincent Goemaere zich.

  De veelbesproken Algemene Vergadering van de Pro League blijft nog nazinderen, ook bij Cercle Brugge. Daar zijn ze vooral misnoegd dat de vereniging niet kan profiteren van het solidariteitsfonds, omdat Cercle gebruik heeft gemaakt van de technische werkloosheid.

  Omdat Cercle Brugge zich al voor de laatste speeldag sportief had gered, kon voorzitter Vincent Goemaere de Algemene Vergadering van de Pro League relaxed aanvatten. Toch werd ook hij de gordijnen ingejaagd toen de solidariteitsbijdragen op tafel kwamen.

   

  Cercle krijgt als een van de weinige clubs immers geen geld uit die pot, omdat het een beroep heeft gedaan op de technische werkloosheid voor zijn spelers. "Dat een vereniging die onze belangen moet behartigen ons hier discrimineert, vind ik een brug te ver", zegt Goemaere.

   

  "We wisten dat dit geen populaire maatregel was die we inriepen, maar het is als onderneming ook onze plicht om als een goeie huisvader te handelen in deze uitzonderlijke situatie. Ik wil onze medewerkers over enkele maanden ook nog een toekomst kunnen verzekeren."

   

  "En dan te bedenken dat de Pro League nog een nota heeft rondgestuurd waarin ze lieten weten dat we gebruik kunnen maken van overheidsmaatregelen zoals die technische werkloosheid door overmacht."

   

  "Misschien nog veel erger is dat we ook niet meedelen in de compensatiebijdragen, terwijl wij toch ook verliezen hebben geleden omdat die laatste thuismatch niet gespeeld kon worden. We hebben het recht om dat op te eisen. Dat moet zeker nog eens besproken worden in de Pro League."

   

  Cercle hoopt trouwens binnenkort zijn spelers uit die technische werkloosheid te kunnen halen. "We hebben een aantal voorstellen gedaan, maar het is niet evident want je zit met verschillende contracten. Het gaat de goeie kant op. Ik hoop snel te kunnen aankondigen dat het gelukt is."

  Technisch directeur: bijna akkoord, nieuwe coach: shortlist

  Cercle Brugge is wel blij dat er nu eindelijk een perspectief is voor de toekomst, met een start van de nieuwe competitie op 7 augustus. Er ligt nog veel werk op de plank, want de club heeft geen technisch directeur en ook geen coach op dit moment.

   

  "We hebben een voorstel gedaan aan een technisch directeur, het is enkel nog wachten op zijn antwoord", zegt Goemaere. "Wat de coach betreft zijn we bij een shortlist aanbeland. Ook daar hoop ik snel goed nieuws te kunnen aankondigen, want de laatste tijd was het vooral slecht nieuws."

  Bekijk het volledige interview met Vincent Goemaere door Cercle Brugge