Luis Enrique: "Voetbal zonder publiek is triester dan dansen met je zus"

  Luis Enrique nam in november 2019 zijn rol als bondscoach weer op.

  Luis Enrique, bondscoach van de Spaanse nationale ploeg, werd niet warm van de herstart van de Bundesliga. Vooral de lege tribunes doen pijn aan de ogen van de ex-international.

  De Bundesliga is de eerste grote Europese competitie waar de bal weer rolt, maar ook voor Enrique is het wennen aan de lege stadions. "Ik heb naar het Duitse voetbal gekeken en het was lamentabel", vertelt hij in een Spaanse show op Youtube. "Je hoort zelfs de beledigingen."

   

  "Het is nog triester dan dansen met je eigen zus. Het is niet mooi. Maar ik begrijp ook dat het een business is waarin veel geld omgaat. En ook al is het spektakel lang niet op het niveau van wat het is met publiek in de tribune, toch kan dit misschien helpen om de lockdown door te komen."

   

  "Als ik nog speler zou zijn geweest, dan had ik zo snel mogelijk willen herbeginnen. Zelf heb ik geen schrik. Ik had het wel voor oudere mensen die mij genegen zijn, maar persoonlijk heb ik nul angst."