Zaterdag zitten er 20.000 kartonnen fans in het stadion van Gladbach

  De spelers zullen zich zaterdag niet alleen voelen in het stadion van Gladbach.

  Vorig weekend boden heel wat tribunes in de heropgestarte Bundesliga een schrale aanblik. Bij Mönchengladbach zal dat zaterdag niet het geval zijn. 

  Net als in alle andere Duitse stadions waar momenteel weer gevoetbald mag worden, zullen de poorten van het Borussia-Park zaterdagnamiddag gesloten blijven.

   

  Maar voor de "West-Derby" tussen Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen zal er toch wat volk in de tribunes zitten. Zo zullen er 20.000 "kartonnen vrienden" van Gladbach de match op de voet volgen. Op dit moment zijn er daar al 12.000 van gezet.

   

  "Het is fantastisch. Je hebt - als je in het stadion traint - echt het gevoel dat je niet alleen bent", looft Borussia's trainer Marco Rose het initiatief.   

   

  Het idee komt van de supporters van Mönchengladbach. Voor 19 euro kan iedereen een foto van zichzelf laten maken op een kartonnen supporter die vervolgens een zitje krijgt in het stadion.   

   

  In de spelersgroep van Gladbach wordt enthousiast gereageerd. "Het is een coole actie en het geeft een speciaal gevoel", aldus verdediger Stefan Lainer.   

   

  De Bundesliga hervatte vorig weekend na een onderbreking van ruim twee maanden de competitie. Door de coronacrisis worden alle wedstrijden zonder publiek gespeeld.

  In de achtergrond van de foto op de tweet zijn al veel kartonnen fans te zien: