Telenet eist gesprek met JPL en dreigt met gerechtelijke stappen

  Het conflict tussen rechtenhouder Telenet en de Pro League over een eventuele terugbetaling van tv-gelden dreigt te escaleren. De mediapartner van de Jupiler Pro League wil naar de rechter stappen als de Pro League niet om de tafel wil gaan zitten.

  Telenet had eerder al een oproep gedaan aan de Pro League om te praten over een eventuele terugbetaling van tv-gelden, nu de Jupiler Pro League door de coronacrisis vroegtijdig beëindigd werd.

   

  In een reactie aan persagentschap Belga laat Telenet woensdag weten dat de Pro League afwijzend gereageerd heeft op die vraag tot terugbetaling aan rechtenhouders Telenet, Proximus en Voo.

   

  "Wij hebben deze week een antwoord gekregen van de Jupiler Pro League op onze vorige brieven. In dat antwoord laat de JPL weten niet de intentie te hebben om het voorschot terug te betalen voor de diensten die niet zijn geleverd", klinkt het.

   

  "We hebben nu opnieuw een brief naar JPL gestuurd met daarin de vraag, zoals expliciet in het contract is opgenomen in het geval van een conflict, om een formele vergadering met hen te hebben. Als de JPL dat weigert, dan zal Telenet geen andere keuze hebben dan hen gerechtelijk te vervolgen."