Turnster Senna Deriks stopt ermee: "Kan het niet nog een jaar opbrengen"

  Senna Deriks zal er niet meer bij zijn als de Belgische turnmeisjes volgend jaar deelnemen aan de Spelen in Tokio. "Ik heb vastgesteld dat ik niet meer dezelfde passie en motivatie heb om nog een jaar langer het uiterste van mijzelf te vragen."

  Senna Deriks was de ouderdomsdeken van de Belgische turnploeg. Ze was erbij toen de meisjes zich in Stuttgart als team wisten te plaatsen voor Tokio. In Japan wou ze haar carrière afsluiten op een hoogtepunt.

   

  Maar door het uitstel van de Olympische Spelen is dat plan in het water gevallen. "Ik had wat tijd nodig om mijn gevoelens op een rijtje te zetten en mijn plan te herzien", vertelt de 19-jarige Deriks op Instagram.

   

  "Uiteindelijk heb ik vastgesteld dat ik mijzelf niet nog een jaar tot het uiterste kan drijven met dezelfde passie en motivatie. Daarom heb ik besloten er een punt achter te zetten."

   

  "Ik heb mij jarenlang ten volle ingezet voor mijn sport en ik heb daar zoveel voor teruggekregen. Daar ben ik erg dankbaar voor."