Roberto Martinez verlengt zijn contract tot 2022: "Blij en trots"

  Roberto Martinez blijft de Rode Duivels trouw.

  Het hing al een poosje in de lucht en is nu officieel: Roberto Martinez blijft langer de coach van de Rode Duivels. De Spanjaard heeft zijn contract verlengd tot 2022. "Door het uitstel van het EK konden we onze samenwerking onmogelijk nu al stopzetten", zegt Martinez, die "blij en trots" is.

  De KBVB en Roberto Martinez hebben hun huwelijksgeloften dus vernieuwd. De Belgische voetbalbond maakte het nieuws bekend met een filmpje op Twitter, waarin Eden Hazard de contractverlenging van de Spanjaard verneemt tijdens een spelletje FIFA.

   

  "De coach heeft getekend, dat is goed nieuws", lacht Hazard. De KBVB en Martinez, die de Rode Duivels trouw blijft tot 2022 en ook technisch directeur zal blijven, geven vanmiddag om 12u meer uitleg op een persconferentie.

   

  Roberto Martinez is al bondscoach van België sinds 2016. De Spanjaard kan met 34 overwinningen en slechts 3 nederlagen in 43 wedstrijden een fraai palmares voorleggen. Op het WK van 2018 loodste Martinez de Rode Duivels naar een historische 3e plaats.

  Martinez: "Blij en trots"

  "Door het uitstel van het EK konden we onze samenwerking onmogelijk nu al stopzetten. Er ligt bij de KBVB een ambitieus plan klaar waar ik zowel op korte als op lange termijn met veel goesting naar uitkijk", geeft Robert Martinez uitleg bij zijn contractverlenging.

   

  "De komende 2,5 jaar zullen voor onze nationale ploeg bijzonder intens zijn met het EK, de Nations League, de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 en het WK in Qatar zelf. Ik kan alleen maar blij en trots zijn dat ik kan blijven doorwerken en de toekomst van het Belgisch voetbal kan voorbereiden."

   

  Ook CEO Peter Bossaert is opgetogen: "Met de Nations League, het EK en het WK 2022 staan we wellicht voor de belangrijkste jaren in onze voetbalgeschiedenis. We wilden er alles aan doen om het team in optimale omstandigheden aan de start te krijgen van deze cyclus te krijgen."

  Roberto Martinez heeft dit team niet enkel gebouwd, maar het ook een duidelijke identiteit en gezicht gegeven.

  Bondsvoorzitter Mehdi Bayat

  "Met Roberto houden we niet alleen een topper en gentleman aan boord, maar vooral ook de ideale ambassadeur van het Belgisch voetbal. Met Roberto als technisch directeur zullen we verder werk maken van onze sportieve structuren en zullen we onze nieuwe generaties klaarstomen voor de toekomst. We willen verder blijven groeien, met al onze nationale teams en met het hele Belgische voetbal."

   

  Bondsvoorzitter Mehdi Bayat: "Het management van de KBVB heeft heel knap werk geleverd om tot deze deal te komen. Roberto is erin geslaagd om de hele natie weer rond de Duivels te verenigen. Vlamingen en Walen, Franstalig, Nederlandstalig en Duitstalig, blank en zwart en alle schakeringen daartussen."

   

  "Hij heeft dit team niet enkel gebouwd, maar het ook een duidelijke identiteit en gezicht gegeven. Volgend jaar willen we knallen op het EK en in 2022 willen we nog beter doen dan in 2018!"

  Bekijk het interview met Martinez over zijn contractverlenging