Nieuwe kalender BK rally: nog 6 races van september tot december

  Eind februari werd de enige BK-rally van 2020 gereden: die van Haspengouw.

  De promotor van het BK rally en de Belgische autosportbond (RACB) hebben een nieuwe kalender afgeklopt voor het BK rally. Net als alle andere sportcompetities lag de rallysport stil sinds maart. De nieuwe kalender telt 7 races, de eerstvolgende manche is de Omloop van Vlaanderen op 4 en 5 september. De laatste is de Spa Rally op 12 en 13 december. 

  Er is dit jaar al 1 BK-manche gereden: op 29 februari won Ghislain de Mevius de Rally van Haspengouw, daarna ging de coronadeur op slot. Dat gebeurde 1 dag voor de start van de Spa Rally.

   

  De Rally van Ieper, de Rally van Wallonië en de Spa Rally kregen een nieuwe plek op de kalender, de Sezoensrally en de TAC Rally slaan een jaartje over.

  Het BK gaat dus op 4 en 5 september voort met de Omloop van Vlaanderen, gevolgd door de East Belgian Rally op 26 september. De Ypres Rally kon onmogelijk eind juni georganiseerd worden. De West-Vlaamse klassieker verhuist naar 2 en 3 oktober.

   

  De Condroz Rally zal op 7 en 8 november het kampioenschap deze keer niet afsluiten. Eind november vormt de Rally van Wallonië een compacte eendagswedstrijd in Namen, die verreden zal worden in het weekend van 28 en 29 november (exacte datum nog te bepalen).

   

  Dit heel bijzondere seizoen zal afgesloten worden op 12 en 13 december met de Spa Rally.

  Kalender BK rally 2020

  • 29/2 - Rally van Haspengouw
  • 4-5/9 - Omloop van Vlaanderen
  • 26/9 - East Belgian Rally
  • 2-3/10 - Ypres Rally
  • 7-8/11 - Condroz Rally
  • 28 of 29/11 - Rallye de Wallonie
  • 12-13/12 - Spa Rally