Ivan Leko volgt Laszlo Bölöni op als coach van Antwerp

  Antwerp heeft een akkoord bereikt met Ivan Leko. De Kroaat moet de strijd aangaan met zijn ex-club Club Brugge, waar hij in 2018 kampioen werd. Leko tekende een contract voor 2 seizoenen.

  Antwerp profileerde zich de voorbije jaren onder Laszlo Bölöni als een aanstormende grootmacht in het Belgische voetbal. Toch werd er dit seizoen afscheid genomen van de excentrieke Roemeen. Ivan Leko moet Antwerp die laatste stap naar de top helpen zetten.

   

  Leko bewees bij Club Brugge dat hij een kampioenenmaker kan zijn.  Hij werd in 2018 kampioen bij blauw-zwart en werd verkozen tot Trainer van het Jaar. Toch werd ook hij "à la Bölöni" opzijgeschoven door Club, om plaats te maken voor Philippe Clement.

   

  Sindsdien werkte Leko, met matig succes, bij Al Ain in de Emiraten. Antwerp wordt de 4e Belgische club die de Kroaat zal trainen, na OH Leuven, STVV en Club Brugge.

   

  Leko tekende een contract voor 2 seizoenen, er moet nog bepaald worden wie zijn assistenten worden. Begin volgende week zal hij worden voorgesteld op de Bosuil.