Nieuwe versterking voor Gent: Jordan Botaka komt over van STVV

  Jordan Botaka ruilt STVV in voor KAA Gent. De flankspeler heeft in Gent zijn handtekening gezet op een contract voor 4 seizoenen. Botaka is na Davy Roef al de tweede aanwinst voor Gent voor volgend seizoen.

  Het seizoen 2019-2020 is net afgesloten, maar Gent is al even bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Na de transfer van Davy Roef heeft Gent nu ook de komst van Jordan Botaka afgerond.

   

  Botaka is een flankspeler die in de jeugd van Club Brugge heeft gespeeld. Na omzwervingen in Nederland en Engeland kwam hij in 2017 bij STVV terecht. Daar ontpopte Botaka zich tot een sterkhouder.

   

  In iets meer dan 100 wedstrijden voor STVV was hij goed voor 18 goals en 14 assists. Afgelopen seizoen kroonde hij zich ook tot de dribbelkoning van de Jupiler Pro League.

  Ik wil helpen om ons vroeg in het seizoen te kwalificeren voor de CL. Uiteraard wil ik kampioen worden. Dat moet onze ambitie zijn.

  Jordan Botaka

  Jordan Botaka staat te trappelen van ongeduld om aan de slag te gaan bij Gent. "Ik ben heel positief ingesteld, zowel op als naast het veld en kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging", zegt hij op de website van Gent.

   

  "Als speler ben ik polyvalent. Ik speel als linksbuiten, maar ik kan ook in het middenveld en als rechtsachter goed uit de voeten." En Botaka is ambitieus. "Ik wil helpen om ons vroeg in het seizoen te kwalificeren voor de Champions League. En uiteraard wil ik kampioen worden. Dat moet onze ambitie zijn."

  Bekijk een reportage met Botaka uit Sportweekend