VIDEO: Dopingcontroles tijdens coronacrisis? Zo gaat het in zijn werk

    De dopingcontroles lagen door de corona-pandemie een tijdje bijna volledig stil. Maar nu is het testen buiten competitie opnieuw opgetrokken tot het normale niveau. Wij kregen met Sporza uitzonderlijk de toestemming om voor één keer zo'n onaangekondigde controle te volgen.

    Onze reporter Bart Aerts mocht mee op pad met dopincontroleur Hans Cooman. Samen met zijn team gaat Cooman langs bij voetbalclub Zulte Waregem om een onaangekondigde controle uit te voeren op de spelers.

     

    De controleurs moeten zoals iedereen de afstandsregels respecteren en dat zorgt voor een ander verloop van de dopingcontrole. De sporters moeten nu bijvoorbeeld de handelingen uitvoeren die normaal door de dokter worden gedaan.

    Kijk achter de schermen mee bij een dopingcontrole