Jeugdspelers kunnen weer hockeyen: "Afstand houden is lastigste"

  Sinds vandaag mogen heel wat sportclubs hun groepstrainingen hervatten. Wij gingen een kijkje nemen op de jeugdtrainingen van hockeyclub Gantoise.

  Bij Gantoise hadden ze de voorschriften duidelijk niet in de wind geslagen. Zoals op het strand moesten de kinderen per groepjes verzamelen aan hun symbool, waar hun trainer hen dan kwam ophalen. Op de training zelf bleek vooral de regel om afstand te houden moeilijk.

   

  "Ze willen elkaar allemaal het liefst een knuffel geven", zegt trainer Pascal Kina, ex-bondscoach van de nationale hockeyvrouwen. "Je voelt dat ze wat gestresseerd zijn, omdat het niet de normale gang van zaken is."

   

  "Voor de rest proberen we de basistechnieken er weer in te slijpen. Als je 2 maanden stilgelegen hebt, is de start toch moeilijk."

  "Ik zat mij thuis te vervelen. En te zagen."

  De hockeyspelertjes zelf zijn opgelucht dat ze zich weer kunnen uitleven. "Ik zat mij thuis toch te vervelen. En te zagen", geeft Lewis toe. "Ik was hier al geweest om te padellen en te tennissen, maar ik heb het hockey toch gemist."

   

  Sommigen gebruikten de lockdown zelfs om aan hun zwakke punten te werken. "Mijn mama had een loopband gekocht, zodat ik fit kon blijven en hier beter zou kunnen presteren", zegt Flynn.

   

  Terwijl Flynn niet zoveel problemen had om afstand te houden van zijn ploegmaats was dat bij Lewis toch nog wat moeilijk. "Die 5 meter is toch ambetant." Trainer Pascal Kina sloot dan ook af met: "Dit was een goeie start, maar denk eraan volgende keer toch beter afstand te houden."

  Dit was een goeie start, maar denk eraan volgende keer toch beter afstand te houden.

  Trainer Pascal Kina tegen zijn jongens