In Tsjechië komen mountainbikers met mondmasker aan de start

  mountainbikers

  Begint u binnenkort ook zo aan uw wekelijkse toertocht?

  Bij ons is het nog enkele weken wachten op een koers, in Tsjechië hebben ze de draad weer opgepikt met een mountainbikewedstrijd. Aan de start stond elke deelnemer met een sjaal of een masker voor zijn mond. In de race zelf mocht die af.

  Internationale wedstrijden zijn nog een tijd verboden, maar in Tsjechië zijn ze weer begonnen met regionale wedstrijden. In Hradec Kralove, in het noorden van het land, reden mountainbikers gisteren een wedstrijd over 35 kilometer.

   

  Opvallend, bij het vertrek bedekten de deelnemers hun mond met een sjaal of een masker. Toen het startsignaal klonk konden de kapjes af.

   

  Filip Adel won voor Tomas Paprtska, die u misschien nog kent uit het veldrijden. Voormalig olympisch kampioen Jaroslav Kulhavy finishte als 8e.