• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Alweer een massale crash, alweer een 2e plaats voor Stoffel Vandoorne

  crash

  Meteen na de start gaat het flink fout in de haarspeldbocht.

  Stoffel Vandoorne heeft weer een mooie prestatie neergezet in het virtuele raceseizoen van het Formule E-kampioenschap. Met zijn elektrische Mercedes eindigde hij als 2e in Hongkong, ondanks een massale crash in de eerste bocht. Jérôme D'Ambrosio haalde de finish niet met zijn Indische raceauto van Mahindra.

  Om de coronacrisis te overbruggen racen de Formule E-rijders nu een tijd vanuit hun kot, een kolfje naar de hand van Stoffel Vandoorne die vanuit Monaco de 3e kwalificatietijd neerzette op een nat stratencircuit van Hongkong.

   

  Net als vorige week crashte bijna het hele peloton meteen na de start. Deze keer deelde ook Vandoorne in de klappen, de Belgische Mercedes-rijder viel terug naar de 5e plaats. "Hoe ik dat overleefd heb, weet ik zelf niet", lachte hij.

   

  Dankzij enkele geslaagde inhaalmanoeuvres en een stevige mep sleepte Vandoorne er net als vorige week nog een 2e plaats uit. Jérôme D'Ambrosio moest afhaken in de race over 15 rondes.

   

  Zijn Mahindra-ploegmaat Pascal Wehrlein deed veel beter. De Duitser kon de crash vermijden en won zo probleemloos de race. In de stand staat de gewezen Formule 1-rijder op kop na 4 manches, Vandoorne is 3e.

  Beelden van de crash in de openingsronde:

  Met een beuk verovert Vandoorne plaats 2:

  De uitslag in Hongkong:

  De stand in het virtuele kampioenschap: