Malmö gaat na vernielingen op zoek naar nieuwe plek voor Zlatan-standbeeld

  Het standbeeld van Zlatan in betere tijden.

  Het standbeeld van Zlatan Ibrahimovic in Malmö zal weldra wellicht een nieuwe thuis krijgen. De Zweedse stad gaat op zoek naar een andere locatie nadat het standbeeld al verschillende keren beschadigd werd.

  Het Zlatan-standbeeld in Malmö heeft het sinds zijn onthulling zwaar te verduren. Nochtans is de Zweedse voetballer afkomstig van Malmö, maar de fans nemen het hem kwalijk dat hij zich vorig jaar inkocht bij Hamarby, een andere eersteklasser.

   

  Sindsdien werd het beeld al beklad met een racistische slogan en lichaamsdelen zoals de neus en de kleine teen werden afgezaagd. Er werd ook een vuilniszak over het hoofd gehangen en vandalen probeerden het beeld al in brand te steken. Afgelopen januari haalden onbekenden het beeld neer.

   

  Volgens de Zweedse media heeft het gemeentebestuur genoeg van de vandalenstreken en start het, samen met voetbalclub Malmö FF, de zoektocht naar een nieuwe locatie. Bedoeling is om het standbeeld na de zomer weer recht te zetten.