VIDEO: Hoogspringer Barshim zweeft wijdbeens over 2,16m

  Een straffe sprong van Mutaz Barshim.

  Een straffe sprong van Mutaz Barshim.

  Wie onlangs goed opgelet heeft tijdens onze Sporza @school-aflevering over hoogspringen weet dat de Fosbury Flop de succestechniek is om over de lat te wippen. Toch kun je ook met een schaarsprong ver - of beter hoog - komen, zo demonstreert Mutaz Barshim.

  De Qatarees Mutaz Barshim is al jarenlang wereldtop in het hoogspringen. De tweevoudige wereldkampioen kan pronken met een persoonlijk record van 2,43m, slechts 2 cm minder dan het wereldrecord van de legendarische Cubaan Javier Sotomayor.

   

  Die prestaties vestigde Barshim uiteraard met de Fosbury Flop, maar op training heeft de Qatarees gedemonstreerd dat hij ook met een schaarsprong verbluffend hoog kan springen. "2,16 meter", horen we de camerman met dienst zeggen. Straffe kost.

  Bekijk de Sporza @school-aflevering over hoogspringen: