Voorzitter Waasland-Beveren: "Een slag onder de gordel"

  Waasland-Beveren heeft de veldslag in de Pro League niet overleefd en is door zijn collega's naar 1B geduwd. "Ik had op meer solidariteit onder de kleine clubs gehoopt, maar ze hebben de K11 gechanteerd", zegt Dirk Huyck, de voorzitter van de Waaslanders.

  "Iedereen bij Waasland-Beveren is zwaar geshockeerd door de plotse verandering in tactiek van de Algemene Vergadering", is Dirk Huyck een dag later nog altijd aangeslagen. "Dit is een slag onder de gordel."

   

  "De werkgroep was aan een positieve beslissing aan het werken, waarbij niemands toekomst gehypothekeerd werd. We leken op weg naar een competitie met 18, maar de werkgroep werd teruggefloten door de Raad van Bestuur."

   

  "We hebben de collega's van de K11 die ons vertegenwoordigen in de Raad van Bestuur vrijdag nog opgebeld, maar toen al was duidelijk dat het kalf verdronken was. Iedereen heeft voor zijn eigen belang gekozen en Waasland-Beveren is opgeofferd. Zelf zou ik zoiets nooit doen met een andere club."

   

  "Ik had gehoopt op solidariteit onder de kleine clubs, daar is de K11 toch voor. Maar die K11 is onder druk gezet, gechanteerd, zodat ons lot snel bezegeld was. Er werd hen solidariteitsbijdragen beloofd als ze de stemming konden bevestigen. Eigenlijk maakten we nooit een kans."

  Iedereen heeft voor zijn eigen belang gekozen en Waasland-Beveren is opgeofferd.

  Dirk Huyck (voorzitter Waasland-Beveren)

  "Als Cercle Brugge had moeten degraderen, had ik dat ook niet aanvaard"

  Dirk Huyck vindt dat met de degradatie van Waasland-Beveren het gelijkheidsprincipe is geschonden. "We hebben geen eerlijke kans gekregen om ons tot de laatste speeldag te verdedigen."

   

  "Het kan dat onze kansen klein waren, zoals de analisten zeggen, maar ze waren er wel. We hebben al gewonnen tegen topclubs dit jaar. Als de coronacrisis 2 weken eerder was begonnen, dan was Cercle Brugge gedegradeerd. Dat had ik ook nooit aanvaard."

   

  Waasland-Beveren kan zich alleen nog verweren voor de rechter, maar zover is het nog niet. "We moeten ons eerst nog bezinnen, deze slag verwerken."

   

  En anders rest Waasland-Beveren 1B. "Voor veel ploegen is dat een horrorverhaal gebleken. Weinig ploegen die nog in Belgische handen zijn, overleven in 1B. Eigenlijk worden we 2 keer gestraft: met de degradatie én met de financiële crisis die er nu is."

   

  "We hebben als Waasland-Beveren altijd geprobeerd financieel correct te zijn. We zijn een van de 5 ploegen met een correcte balans. Dat zullen we ook in 1B proberen. Je mag ons niet vergelijken met Lokeren. Wij zullen ons eigen verhaal proberen te schrijven."