• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wielerbond wil BK in Anzegem organiseren op dinsdag 22 september, midden in WK-week

  " "

  Tim Merlier heeft zijn tricolore trui niet vaak mogen dragen.

  Ook de Belgische wielerbond werkt aan een nieuwe coronakalender. In overleg met de organiserende steden, gemeenten en comités heeft de bond een voorstel klaar voor 4 uitgestelde BK's. Op dinsdag 22 september is het BK op de weg in Anzegem. De Nationale Veiligheidsraad en de wereldbond UCI moeten nog groen licht geven.

  Die BK-datum valt 2 dagen na het einde van de Tour de France, maar opmerkelijker: midden in het WK wielrennen in Zwitserland (20-27 september). Woensdag 23 september staat de WK-tijdrit op het menu.

   

  De Internationale Wielerunie (UCI) moet het voorstel ook nog goedkeuren. Oorspronkelijk had het BK op 21 juni moeten vallen. De UCI stelde voor de nationale kampioenschappen in te halen op 23 augustus, maar dat kon niet omdat de Nationale Veiligheidsraad in ons land geen massa-evenementen toelaat tot 31 augustus.

   

  Voor de volgende Belgische kampioenschappen is er een datumvoorstel:

  • BK Tijdrijden Jeugd:  zon 30 augustus – Borlo
  • BK MTB alle categorieën: zat 5 en zon 6 september – Houffalize
  • BK Weg Junioren (m/v) : zat 5 september – Middelkerke
  • BK Weg Elites (m/v): din 22 september – Anzegem

   

  De organisatie van bovenstaande BK's hangt af van de goedkeuring van de Nationale Veiligheidsraad, geeft de Belgische bond duidelijk aan.

   

  De bond blijft samen met de vleugels de situatie op de voet volgen met de algemene gezondheid en het belang van de wielersport voor ogen. Indien nodig zullen de maatregelen aangepast worden, houdt de bond nog een slag om de arm.

  BK's die nog een datum moeten krijgen

  Voor de onderstaande kampioenschappen wordt nog gezocht naar een nieuwe datum: 

  • BK Tijdrijden (m/v) - Koksijde
  • BK Weg Nieuwelingen (m/v) – Velzeke (Zottegem)
  • BK Weg Aspiranten (m/v) – Liedekerke
  • BK Weg (m U23/m elite z/c) – Lokeren
  • BK BMX (alle categorieën) – Pulderbos (Zandhoven)