Nog geen duidelijkheid over herstart amateurreeksen: "Teleurstellend"

  De amateurreeksen starten normaal gezien eind augustus.

  De Nationale Veiligheidsraad heeft het licht op groen gezet voor groepstrainingen in het buitenlucht. Toch blijft Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, op zijn honger zitten. Hij had op duidelijkheid gehoopt over het hernemen van de competities. "Ons relanceplan gaat nog even in de koelkast", zegt hij.

  "We hadden niet gedacht of zelfs gehoopt dat de trainingen vanaf 18 mei mochten hernemen in álle leeftijdscategorieën. Maar dat is ook de enige versoepeling", zegt Van Craen.

   

  "In het voorstel van minister van Sport Ben Weyts stond ook dat er vanaf 1 augustus weer matchen zouden kunnen plaatsvinden met maximaal 2.000 supporters. Daarover is woensdag niets gezegd. Dat was toch wat teleurstellend, omdat we ons relanceplan daarop hadden toegespitst." 

   

  De Nationale Veiligheidsraad zal later beslissen over de wedstrijdorganisatie. "Die vooruitzichten zijn belangrijk voor de timing van onze competities. De amateurreeksen starten eind augustus. Als we bijvoorbeeld zouden weten dat we vanaf 1 september opnieuw mogen voetballen met publiek, kunnen we de eerste speeldag een week opschuiven."

   

  "Zolang daarover niets bekend is, kunnen we onze planning niet maken. Onze raad van bestuur had al heel wat voorbereid, maar dat plan gaat nog even in de koelkast." 

  Zolang niets bekend is over de competitiestart, kunnen we onze planning niet maken.

  "Kantines niet open in de zomer? Pure horror"

  Van Craen dringt ook aan op meer duidelijkheid met het oog op het financiële plaatje. "Financieel zijn wedstrijden met publiek natuurlijk interessanter. De schade is nu al enorm, dus we willen zo veel mogelijk duels met toeschouwers laten plaatsvinden."

   

  "Ook het heropenen van de kantines is daarin een belangrijk element. Het scenario waarbij die niet open kunnen tot het einde van de zomer, is pure horror. Maar als de overheid vindt dat dat qua gezondheid belangrijk is, zullen we ons daaraan houden. We hopen wel dat er op z'n minst alternatieven mogelijk zijn."

  Tweet: