Toch een vlam voor Special Olympics: "Met virtuele versie nog meer atleten bereiken"

  Ook de Special Olympics worden gedwarsboomd door het coronavirus. De nationale spelen zouden op 21 en 22 mei plaatsvinden in Antwerpen, maar dat kan nu niet. Om de atleten toch in beweging te houden heeft de organisatie nu een virtuele versie op poten gezet. "Er kunnen nu zelfs veel meer atleten deelnemen aan de Spelen. En er zijn virtuele medailles te winnen."

  Door het risico dat de coronacrisis voor de 3.400 atleten, 1.200 coaches en 2.000 dagelijkse vrijwilligers met zich meebrengt, zag Special Olympics Belgium zich genoodzaakt de 38e editie van de Nationale Spelen te annuleren. Maar er komt een online alternatief: de Virtual Games. Die zijn te volgen op Facebook en Instagram.

   

  De 19.173 Special Olympics-atleten worden uitgedaagd door Yanina Wickmayer, Roberto Martinez, Fanny Lecluyse, Greg Van Avermaet en Dylan Borlée. Zij lanceren tijdens het weekend twee challenges in hun respectievelijke discipline. De atleten moeten er zoveel mogelijk afwerken. 

   

  "Hemelvaart vormt het hoogtepunt van het sportief jaar voor onze atleten. Iedereen heeft getraind om deel te nemen aan dit evenement dat hen zo nauw aan het hart ligt", vertelt Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium. "De huidige situatie herinnert ons eraan dat bewegen belangrijk is en dat onze atleten het sportief vuur nog steeds in zich dragen. Dit is onze manier om de wereld te laten zien dat we er staan, ondanks de huidige situatie." 

   

  "Normaal gezien is er op de Nationale Spelen slechts plaats voor 3.400 atleten, nu kunnen we veel meer atleten, vrijwilligers en supporters bereiken. Iedereen kan op zijn eigen manier deelnemen aan deze digitale editie en zelfs een virtuele medaille winnen. We hopen dat we op de steun van alle Belgen mogen rekenen."