Roeselare na licentiesoap: "We verdienen deze zoveelste opdoffer niet"

  Roeselare valt weg uit het profvoetbal.

  1B-club Roeselare blijft ook na zijn procedure bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) met lege handen achter. Het kreeg geen proflicentie en zakt naar de amateurafdelingen. "We geven niet op. Dat is de geest van KSV Roeselare, een profvoetbalclub", klinkt het bij de West-Vlamingen. 

  Het BAS formuleerde vandaag waarom Roeselare achter het net viste. Stamnummer 134 wordt naar Eerste Amateur gestuurd.

   

  "Ondanks de inspanningen van de aandeelhouders en het hernieuwen van hun engagement, werd de proflicentie dus geweigerd", reageert Roeselare op de clubkanalen.

   

  "Het spreekt voor zich dat de club zeer verrast is door deze beslissing. De club, haar spelers en supporters, verdienen deze zoveelste opdoffer niet."

   

  "KSV Roeselare staat echter bekend om zijn vechtlust. Het zit in ons DNA om te blijven vechten. We analyseren nu het oordeel (en de motivering) en onderzoeken de mogelijkheden om op te treden."

   

  "We zijn er ons van bewust dat de ontgoochelingen zich dit seizoen hebben opgestapeld. Het oordeel van de BAS raakt ons allemaal in ons hart, maar we geven niet op."

   

  "Zodra we hierover meer nieuws hebben, zullen we hierover open en transparant communiceren met alle betrokkenen en zeker met onze trouwe supporters."

   

  "Hun geduld en trouw worden nu op de proef gesteld, maar we doen er alles aan om het te laten renderen."

   

  "In tijden als deze moeten we veerkrachtig, optimistisch en verenigd zijn. Onze club is gebouwd op een gemeenschappelijke passie en trots. Alleen door samen te staan ​​kunnen we mislukkingen overwinnen en een nieuwe toekomst realiseren. We geven niet op. Dat is de geest van KSV Roeselare, een profvoetbalclub."

  We zijn er ons van bewust dat de ontgoochelingen zich dit seizoen hebben opgestapeld. Het oordeel van de BAS raakt ons allemaal in ons hart, maar we geven niet op.

  KSV Roeselare