Philippe Clement: "Hopelijk vragen jullie niet om een liedje te zingen"

  Na titels als speler en assistent mag Clement ook vieren als hoofdcoach van Club Brugge.

  Na KRC Genk heeft Philippe Clement ook Club Brugge naar de landstitel geloodst. Al had de coach liever op het veld gevierd: "Het was de meest zenuwslopende dag uit mijn carrière."

  "Het is tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club prijzen te pakken als hoofdcoach", zei Philippe Clement bij zijn overstap van Genk naar Club in mei 2019. Profetische woorden, want nog geen jaar later heeft hij een tweede landstitel op rij op zijn palmares staan.

   

  "Het is een heel speciale uiteraard", vertelt hij, nadat de Pro League de knoop heeft doorgehakt. "Twee maanden geleden kregen we al felicitaties van andere clubs, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. Dan moet je uitleggen aan je spelers dat ze moeten blijven trainen."

   

  "Vandaag valt dan eindelijk de beslissing. Het was de meest zenuwslopende dag uit mijn carrière. Ik heb al spanning gevoeld bij titels op het veld, maar dit is veel vervelender. Nu kunnen we nog niet vieren, maar van zodra dat mogelijk is, zal het wel gebeuren."

   

  "De jongens verdienen ook een feestje. Ze hebben een heel jaar lang heel hard gestreden en zijn ook heel constant gebleven in hun prestaties. Zelfs met een wedstrijd minder hebben we een nieuw puntenrecord neergezet in de reguliere competitie sinds de invoering van de play-offs."

  De jongens verdienen ook een feestje. Ze hebben een heel jaar lang heel hard gestreden en zijn ook heel constant gebleven in hun prestaties.

  "Het wordt de uitdaging van deze groep om een stap verder te zetten"

  De spelers zullen ook geen zwaar feestje mogen bouwen in eigen huis, want maandag en dinsdag worden ze op de club verwacht voor fysieke tests. "Ik verwacht dat hun conditie nog goed zal zijn, want ze zijn 8 weken hard blijven werken", zegt Clement. "Vanaf woensdag gaat de vakantie in."

   

  Club Brugge mag weer rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League. "We hadden dit jaar een fantastische loting met PSG en Real Madrid en later nog wedstrijden tegen Manchester United."

   

  "Dat was een heel interessante ervaring voor de jonge spelers in de kern. Ik ben ook nu weer benieuwd naar de loting en of mijn spelers naar een nieuw niveau kunnen groeien. Het wordt de uitdaging van deze groep om een stap verder te zetten."

   

  "Ik ga vanavond de titel vieren met mijn vrouw en mijn zonen. Hopelijk vragen jullie me niet om een liedje te zingen", besluit Clement met een kwinkslag. Vorig jaar zorgde de coach voor een hilarische zangstonde tijdens de titelviering met Genk.

  Bekijk hier nog eens de zangstonde van Clement:

  Club Brugge organiseert virtuele kampioenenshow

  Supporters van Club Brugge zullen de 16e titel zondag van thuis kunnen vieren. Het organiseert een virtuele kampioenenshow, die vanaf 17u30n te volgen zal zijn via Facebook en YouTube. 

   

  "We trappen af met een heuse titelmatch! Voel jij de stress al opkomen? Stijn De Groote, Rik Verheye en Leo Van der Elst zorgen voor de volledige omkadering vanuit onze studio", luidt het op de clubwebsite. "Bij winst vieren we nadien op de beats van DJ Clinton Mata én natuurlijk samen met jullie, de beste supporters van de wereld!"

   

  "Zo zullen alle spelers en supporters nadien intunen op onze Zoom party. Zo is de volledige Clubfamilie nog dichter bij elkaar op deze speciale dag. Trommel je vrienden op en ontmoet elkaar op ons virtuele feestje! Genoeg op de planning om er een geweldige dag van te maken! Tot zondag!"

  Het seizoen van Club in een notendop