• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vandenbempt: "Belangrijk voor imago en AA Gent is grote winnaar coronacrisis"

  Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de Pro League heeft zich toch kunnen bevrijden uit het straatje waarin het zich had vastgereden. Peter Vandenbempt gaf in Het Journaal van 19u een eerste reactie.

  Na de voorbije weken denk ik dat het voor het imago van de Pro League bijzonder belangrijk was dat er vandaag een beslissing viel. Stel je maar eens voor dat die nog eens werd uitgesteld.

   

  De Pro League had ook graag een beslissing die met een grote meerderheid gedragen werd en dat is het geval. 84 procent van de Algemene Vergadering heeft voor de voorstellen gestemd. Dat is dus een groot succes.

   

  Maar: er is tijdens de vergadering door veel partijen veel voorbehoud gemaakt tegen de plannen, de beslissingen, de procedures die de voorbije uren zijn gebruikt, tegen de samenstelling van de agenda.

   

  Hoewel het doek gevallen is over het seizoen, is het laatste woord er toch nog niet over gezegd. Dat kunnen we ook afleiden uit de reacties van Waasland-Beveren en Beerschot.

   

  De burgemeester van Leuven had overigens gezegd dat in Leuven niet zou kunnen worden gevoetbald in augustus.

   

  Nu laat hij toch een opening: hij zal zich breed bevragen en misschien is er toch een mogelijkheid om al dan niet die terugwedstrijd in Leuven toe te laten.

  "AA Gent krijgt zomaar de tweede plaats"

  Dat er naast verliezers ook winnaars zijn en wie dat dan zijn?

   

  Ik zou zeggen: misschien Westerlo, dat onverwacht toch nog kan promoveren, al hangt het dus af van wat OHL en Beerschot nog voor mekaar krijgen.

   

  Ik denk natuurlijk ook aan AA Gent, dat voor mij de grote winnaar is van deze coronacrisis. Dat krijgt zomaar de tweede plaats en uitzicht op de groepsfase van de Champions League. En de miljoenen krijgt het in de schoot geworpen.

   

  En zo kunnen nog enkele ploegen Europees spelen zonder POI te moeten afwerken.

   

  En natuurlijk ook de verdiende kampioen Club Brugge. Ze hebben er heel lang op moeten wachten om eindelijk zeker te zijn, maar dat is vandaag nu een feit.