Marseille zegt TD Zubizarreta adieu, verdwijnt coach Villas-Boas in zijn zog?

  " "

  De oud-doelman en oud-directeur van Barcelona was 3,5 jaar aan de slag in Zuid-Frankrijk.

  Olympique Marseille heeft gisteravond het vertrek aangekondigd van sportief directeur Andoni Zubizarreta. De Spanjaard was de voorbije 3,5 jaar actief bij l'OM en had nog een jaar contract. Zijn afscheid voedt de geruchten dat de Zuid-Franse club ook niet zal doorgaan met trainer André Villas-Boas, die eerder zijn lot verbond aan dat van "Zubi".

  Marseille beëindigde dit seizoen de Ligue 1, die voortijdig werd afgebroken vanwege de coronacrisis, als tweede achter Paris Saint-Germain en plaatste zich zo voor de Champions League.

   

  "Andoni is de eerste persoon die ik aan het begin van ons project heb aangetrokken", verklaarde voorzitter Jacques-Henri Eyraud, die in 2016 van de nieuwe Amerikaanse eigenaar Frank McCourt de opdracht kreeg om van Marseille weer een topclub te maken.

   

  "Sinds dat moment stond Andoni bij ieder gevecht aan mijn zijde. Hij heeft er met zijn expertise voor gezorgd dat we weer een solide basis hebben."

   

  Marseille maakt momenteel al werk van een opvolger van Zubizarreta, een reden voor het vertrek gaf Eyraud niet.

   

  De 58-jarige Zubizarreta was tussen 2010 en 2015 directeur bij FC Barcelona, de club waarbij hij jaren onder de lat stond en waarmee hij in 1992 de Europa Cup I won.