• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ferrari lonkt naar deelname aan IndyCar in de Verenigde Staten

  Formule 1-team Ferrari onderzoekt de mogelijkheden om in te stappen in de Amerikaanse IndyCar, mogelijk al in 2022. Ferrari kijkt nadrukkelijk naar alternatieven voor de F1, waarin vanaf 2021 een budgetplafond geldt. 

  Het budgetplafond van 132 miljoen euro (salaris voor rijders niet inbegrepen) dat vanaf volgend jaar in de Formule 1 van kracht is, is Ferrari een doorn in het oog. De Italiaanse sportwagenfabrikant vindt dat maximumbedrag dat de teams mogen uitgeven aan ontwikkeling van de auto's te weinig.

   

  "Ferrari voelt veel sociale verantwoordelijkheid voor zijn werknemers en we willen er zeker van zijn dat voor ieder van hen in de toekomst een werkplek is", vertelde Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

   

  "Om die reden onderzoeken we alternatieve programma's en ik kan bevestigen dat we naar de IndyCar kijken, momenteel een heel andere categorie dan de onze."

   

  De IndyCar is de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Het introduceert in 2022 nieuwe regels voor motor en chassis en dat biedt mogelijkheden voor Ferrari om de overstap naar de Amerikaanse raceklasse te maken.

  Meer nieuws over Ferrari in de Formule 1