Ga naar de inhoud

10 op 10: alle eersteklassers in basketbalcompetitie krijgen hun licentie

 vr 15 mei 2020 16:24
Door de coronacrisis werd Oostende vroegtijdig uitgeroepen tot basketbalkampioen.

De Licentiecommissie van de Pro Basketball League heeft vrijdag alle tien de eersteklassers in de EuroMillions Basket League een licentie toegekend voor het seizoen 2020-2021. De hoogste basketbaldivisie blijft er zo hetzelfde uitzien als dit seizoen.

Bergen, Aalstar, Oostende, Limburg United, Kangoeroes Mechelen, Brussels, Spirou Charleroi, Antwerp Giants en Leuven Bears kregen een A-licentie.

 

Luik ontving een B-licentie. Een houder van de B-licentie mag niet aantreden in Europa.   

 

"We verheugen ons over de toekenning van de licenties aan alle clubs in deze moeilijke tijden", verklaarde Artur Goethals, de voorzitter van de Pro Basketball League.

 

"Het getuigt van het vertrouwen bij de clubs en onze Licentiecommissie dat ze de uitdagingen die voor ons liggen kunnen aangaan."

 

"Om de continuïteit en naleving van de voorwaarden te garanderen, zorgt de Licentiecommissie wel voor een strikte opvolging zodat indien nodig kort op de bal kan gespeeld worden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.