• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Swings tekent bij Nederlands topteam: "Zijn schaatstechniek verbeteren"

  Bart Swings zal vanaf komend seizoen uitkomen voor het Nederlandse schaatsteam IKO. Hij wordt er ploegmaat van onder anderen de olympisch kampioenen Jorien Ter Mors en Esmee Visser. "De meeste winst valt bij Bart te behalen in het verbeteren van zijn schaatstechniek. Als dat lukt kan hij absoluut mee doen voor goud in Peking 2022."

  Team Iko kondigde de komst van onze landgenoot aan op Instagram. "Wij volgen Bart al wat langer en hij heeft afgelopen seizoen op een aantal momenten met ons meegetraind", legde zijn nieuwe team zijn komst uit.

   

  "Wij denken een goede omgeving voor hem te hebben met sterke schaatsers waar hij straks dagelijks mee kan trainen. De meeste winst valt bij Bart te behalen in het verbeteren van zijn schaatstechniek. Als dat lukt kan hij absoluut mee doen voor olympisch goud in Peking 2022."

   

  Ook Bart Swings zelf is bijzonder tevreden met de overstap. "Ik heb veel vertrouwen in de samenwerking met de coaches en kijk uit om samen te trainen mijn teamgenoten. De benadering van de sport en de manier van denken en werken om zo goed mogelijk te presteren stond mij meteen aan bij Team IKO, wat mij overtuigd heeft om voor dit team te kiezen."

   

  Bart Swings is de regerende Europese kampioen op de massastart. Op dat onderdeel wil hij ook op de Winterspelen schitteren. In Pyeongchang pakte hij al eens zilver.