Augsburg-coach koopt tandpasta tijdens quarantaine en straft zichzelf

  Heiko Herrlich

  Heiko Herrlich heeft de quarantaineregels van de Bundesliga geschonden. De trainer van Augsburg verliet kort het teamhotel om te gaan winkelen. Hij zal zaterdag niet op de bank zitten in de wedstrijd tegen Wolfsburg.

  Zaterdag start de Bundesliga weer op en onder meer Augsburg-Wolfsburg staat op het programma. Maar speur in die wedstrijd niet naar Augsburg-coach Heiko Herrlich, want die heeft zichzelf een schorsing opgelegd.

   

  De 48-jarige voormalige speler van Borussia Dortmund had geen tandpasta meer en is die gaan kopen in een supermarkt. "Ik heb een fout gemaakt door het hotel te verlaten. Ook al heb ik alle hygiënemaatregelen gevolgd zowel bij het verlaten van het hotel als elders", verklaarde Herrlich.

   

  Herrlich heeft spijt van zijn uitstapje naar de supermarkt en legt zichzelf sancties op. Hij zal deze week niet langer de trainingen leiden en zit zaterdag ook niet op de bank voor het duel tegen Wolfsburg.     

   

  "Ik kan dit niet ongedaan maken. Ik ben er niet in geslaagd mijn voorbeeldfunctie voor het team en het publiek te vervullen. Daarom zal ik consequent zijn en wegens mijn wangedrag vrijdag de training niet leiden en zaterdag zal ik niet de leiding hebben over de ploeg."

  Herrlich loopt zijn debuut als Augsburg-coach mis

  Na 25 speeldagen staat Augsburg met 27 punten op de veertiende plaats, vijf punten boven de degradatiezone.  Herrlich zou zaterdag zijn debuut maken als trainer van het team. Hij werd aangesteld op 10 maart, kort voor de competitie wegens het coronavirus werd stopgezet.

   

  De komende dagen worden meer coronatests uitgevoerd. Na twee negatieve testen zal Herrlich de trainingen weer in handen nemen.