Stoelendans in F1: Sainz naar Ferrari, Ricciardo tekent bij McLaren

  Sainz bestuurt vanaf 2021 een rode Ferrari.

  Sainz rijdt dit seizoen voor McLaren.

  0 / 0

  Het officiële vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari heeft de motor van de transfermolen in de Formule 1 in gang geduwd. Een halfuur zat er tussen de bekendmaking van McLaren en Ferrari over hun nieuwe rijders vanaf 2021.

  Jongste duo in 50 jaar bij Ferrari

  Twee dagen nadat Sebastian Vettel zijn afscheid aankondigde bij Ferrari na dit seizoen, is zijn opvolger al bekend. Carlos Sainz (25) wordt de nieuwe ploegmaat van Charles Leclerc (22). Dat nieuws kwam er kort nadat McLaren de komst van Daniel Ricciardo en het vertrek van Sainz had aangekondigd.

   

  Sainz tekent bij Ferrari een contract voor 2 seizoenen. De Spanjaard, die dit jaar nog 26 jaar moet worden, zal samen met Leclerc het jongste duo in 50 jaar vormen bij de Italiaanse constructeur.

   

  Tenzij Leclerc of Sainz dit jaar nog wereldkampioen worden, zal het in 2021 voor het eerst sinds 2007 zijn dat Ferrari geen regerend of gewezen wereldkampioen onder contract heeft staan.

  Sainz: "Erg blij, maar eerst dit hoofdstuk afsluiten met hoogtepunt"

  Voor Carlos Sainz komt een droom uit. Dat vertelt hij op zijn sociale media.

   

  "Jullie kunnen je wel inbeelden hoe blij ik ben en hoe speciaal deze dag is", reageert Sainz op het autosportnieuws van de dag.

   

  "Ik kan jullie berichten nauwelijks bijhouden. Hartelijk dank om me zo te steunen, samen maken we nu een droom waar", lacht Sainz, die eerst nog wel een kampioenschap voor McLaren moet racen.

   

  "Een team waar ik me goed voel. Daarom wil ik 2020 met een hoogtepunt afsluiten. En daarna praten we over die rode raceauto's", sluit Sainz af met een knipoog.

  Ricciardo neemt de plaats van Sainz in

  Daniel Ricciardo  krijgt vanaf 2021 een contract van "verschillende jaren" bij McLaren. De 30-jarige Australiër verlaat na 2 seizoenen Renault om ploegmaat te worden van Lando Norris (20).


  Ricciardo werd twee jaar geleden al in verband gebracht met McLaren, maar koos toen voor Renault. Maar voor de 7-voudige GP-winnaar kon Renault de verwachtingen niet inlossen.


  Nu kiest Ricciardo dus wel voor McLaren, waar Carlos Sainz na zijn tweede seizoen vertrekt. Opvallend in het Ricciardo-verhaal. Eerder volgde de Australiër Sainz al op bij Renault.


  "We willen Carlos bedanken voor zijn uitstekend werk om er opnieuw bovenop te komen. Hij is een echte teamspeler en we wensen hem het allerbeste in de toekomst", zei McLaren-CEO Zak Brown.


  Het vertek van Vettel heeft een hele kettingreactie in gang gezet. Ook Renault moet nu op zoek naar een nieuwe rijder. Het gerucht gaat dat Fernando Alonso interesse heeft getoond.