Overweegt Chris Froome dit jaar nog een vertrek bij Team Ineos?

  Het contract van Froome bij Ineos loopt eind dit jaar af.

  Hangt er spectaculair transfernieuws in de wielerlucht? Volgens Cyclingnews.com zou viervoudig Tourwinnaar Chris Froome (34) aan een vroegtijdig vertrek bij Team Ineos denken. De Brit gaat in het najaar vol voor eindwinst in de Tour, maar zal het kopmanschap moeten delen bij Ineos. Twee ploegen zouden al een lijntje hebben uitgelegd naar Froome.

  Team Ineos kan met een indrukwekkende drietand naar de Tour de France afreizen, maar over wie als kopman zal worden uitgespeeld, is het laatste woord nog niet gezegd.

   

  Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal weten wat het is om de Tour te winnen en zullen zich niet laten wegdrummen in de pikorde. Dat beseft wellicht ook Froome, die na een zware val aan zijn terugkeer timmert.

   

  Volgens Cyclingnews.com praat Froome, van wie het contract dit seizoen afloopt, met verschillende teams over een contract voor 2021. Maar ook de optie om dit seizoen al van team te veranderen, zou op tafel liggen.

   

  Twee ploegen zouden Froome al benaderd hebben. Met een transfer dit seizoen zou Froome wel het volledige kopmanschap kunnen opeisen.

   

  Bij de gespecialiseerde wielerwebsite gaat Froome niet dieper in op de kwestie. "Na mijn val ben ik vol vertrouwen dat ik de Tour kan winnen. Ik weet nog niet bij welke ploeg dat na 2020 zal zijn", zegt de Brit.

   

  "Ik denk zeker nog niet aan stoppen. Na mijn val voel ik weer veel drive. Ik heb harder dan ooit gewerkt om weer op dit niveau te staan."

  Het voorbeeld van Rohan Dennis

  Een transfer tijdens het wielerseizoen, het is vrij zeldzaam in het peloton. Rohan Dennis forceerde in 2014 al eens zo'n overstap van Garmin naar BMC. 

   

  De UCI staat transfers in de eerste twee weken van augustus toe als alle partijen hun toestemming geven.

  Na 2 maanden in "zijn kot" kon Froome vandaag weer eens in openlucht trainen: