Heeft Oostenrijkse leider coronamaatregelen aan laars gelapt? "Worden bespioneerd", antwoordt club

  Juan Mata

  Twee maanden kreeg LASK billenkoek van Manchester United in de Europa League.

  In het Oostenrijkse voetbal wijst de concurrentie leider LASK met de vinger. De leider uit Linz zou het niet zo nauw nemen met de coronamaatregelen. De liga onderzoekt de zaak.

  Net als in Duitsland trappen ze ook in Oostenrijk de competitie binnenkort weer op gang. Om de play-offs voor te bereiden, mogen de clubs vanaf morgen weer in teamverband trainen.

   

  Volgens Red Bull Salzburg en de andere tegenstanders zou LASK dat al gedaan hebben. Op camerabeelden zou te zien zijn hoe de spelers al in duel zijn gegaan.

   

  Red Bull Salzburg, de nummer twee in de stand, liet weten "geschokt" te zijn. "We werken al maanden zo hard voor een toekomst van het voetbal. Blijkbaar zijn niet alle clubs zich bewust van hun verantwoordelijkheid", aldus commercieel directeur Stephan Reiter. 

   

  LASK, in de voorrondes van de Champions League uitgeschakeld door Club Brugge, kan niet lachen met de beschuldigingen en heeft het over spionage. De directie meent nu dat de concurrenten camera's hebben laten installeren op de terreinen van LASK.

   

  Overtreding van de regels kan leiden tot een boete, puntenaftrek of zelfs gedwongen degradatie. De competitie in Oostenrijk begint weer op 2 juni. 

  VIDEO: LASK verliest met 5-0 van Manchester United

  Net voor de lockdown heeft LASK nog een zware thuisnederlaag geleden in de 1/8e finales van de Europa League. In een stadion zonder toeschouwers kregen de Oostenrijkers 5 goals van Manchester United om de oren.