"Miljarden mensen zullen komend weekend naar Bundesliga kijken"

  Dit weekend is er weer voetbal te zien in Duitsland.

  Dit weekend is er weer voetbal te zien in Duitsland.

  De Bundesliga is komend weekend de eerste grote competitie die het seizoen hervat. "Dat zal niet alleen reclame zijn voor ons voetbal, maar ook voor het hele land en de Duitse politiek", zegt Bayern CEO Karl-Heinz Rummenigge in Bild.

  Dit weekend zullen veel ogen gericht zijn op het Duitse voetbal, dat na 2 maanden de draad weer oppikt.

   

  "Als de Bundesliga de enige competitie ter wereld is die op tv wordt uitgezonden, dan verwacht ik dat er miljarden mensen zullen kijken", vertelt Bayern-topman Karl-Heinz Rummenigge in Bild.

   
  "Het zal niet alleen reclame zijn voor ons voetbal, maar ook voor het hele land en meer specifiek voor de Duitse politiek, die dit mogelijk maakte dankzij een erg goede aanpak."

   

  "Toen ik jong was, was "Made in Germany" een handelsmerk. De voorbije jaren is dat wat verloren gegaan. Maar de herneming van de Bundesliga toont aan dat "Made in Germany" opnieuw een stempel van goedkeuring is."  

  Karl-Heinz Rummenigge is de CEO van Bayern.

  Karl-Heinz Rummenigge is de CEO van Bayern.

  "Noodscenario als seizoen alsnog stopgezet wordt"

  De Duitse voetballiga heeft een noodscenario achter de hand als de Bundesliga alsnog wordt stopgezet. Morgen zullen de profclubs daarover stemmen, zo meldt Bild. 

   

  Als het Bundesliga-seizoen door juridische redenen vroegtijdig wordt beëindigd, zal volgens het noodscenario de stand op dat moment als eindstand beschouwd worden.

   

  Op basis van dat klassement zou een kampioen aangeduid worden, evenals 2 degradanten. Volgens Bild zouden de 1e en 2e Bundesliga in geen geval meer teams mogen hebben na dit seizoen.

   

  Het is nog niet duidelijk wat er zou gebeuren als niet alle clubs evenveel wedstrijden hebben gespeeld.

   

  De clubs zullen morgen ook de vraag krijgen of ze - indien nodig - het seizoen willen laten doorgaan tot na 30 juni. Verschillende spelerscontracten lopen namelijk af op 30 juni.   

   

  En wat met voetballers die weigeren te spelen tijdens de coronacrisis? "Die brengen zichzelf vanuit juridisch standpunt in een moeilijke situatie", zegt Martin Schimke, specialist in arbeidsrecht. "De spelers zijn verplicht om hun contract uit te voeren wanneer de werkgever dat vraagt."

   

  De clubs hebben weliswaar zorgplicht, maar met het door de Duitse Voetballiga uitgewerkte protocol over hygiëne is daaraan voldaan. Als een speler dan toch zou weigeren om matchen te spelen, dan riskeert hij volgens Schimke disciplinaire maatregelen.