KRC Genk verlengt al zijn 18.000 abonnementen kosteloos tot winterstop

  Voetbalclubs moeten creatief zijn in deze coronatijden, ook met hun abonnementen. Er is immers geen voetbal te zien en de vraag is wanneer er weer publiek mag komen kijken in het stadion. Kampioen Genk komt zijn huidige abonnees - meer dan 18.000 - volledig tegemoet: ze krijgen een gratis verlenging, minstens tot de winterstop. "Want we hebben jullie nodig."

  Genk beseft dat het onzekere tijden zijn. Voor de clubs, voor de medewerkers, voor de spelers, maar ook voor de supporters. "Het voelt een beetje ongepast om te schrijven over abonnementen", luidt het in het persbericht dat het opvallende initiatief aankondigt.

   

  "Daarom vraagt Genk zijn huidige abonnees om nu niet te diep in de buidel te tasten voor het komende seizoen. Meer nog, de club verlengt alle abonnementen kosteloos tot de winterstop." Dat betekent dat de Limburgse trots met meer dan 18.000 abonnees aan het seizoen begint.

  "Verlenging tot er 6 matchen mét publiek zijn gespeeld"

  Voorlopig komt er dus geen abonnementenverkoop bij Genk. Omdat de club het belang van de supporters vooropstelt, wordt benadrukt. "Enerzijds als compensatie voor de 6 gemiste wedstrijden van afgelopen seizoen. En anderzijds om te anticiperen op onzekerheden zoals het aantal wedstrijden zonder of met beperkt publiek."

   

  "Maar vooral: we beseffen als geen ander dat we jullie, al die straffe supporters, nu én ook volgend seizoen meer dan nodig hebben. Daarom doen we dit. Voor onze mooie ploeg, voor onze sterke gemeenschap. We overwinnen deze periode alleen maar door verbonden te zijn."

   

  De huidige abonnementen zullen minstens tot de winterstop (januari 2021 blijven gelden. Als er tegen dan geen 6 thuiswedstrijden voor publiek hebben plaatsgevonden, zal deze periode zelfs nog verlengd worden, deelt Genk mee. "Pas daarna zullen de huidige abonnementen verlopen. De verkoop van abonnementen voor de 2e seizoenshelft zal starten wanneer er meer duidelijkheid is."

  95% seat- en logehouders tekent in voor nieuwe seizoen

  Naast de supporters richt Genk ook een stevige bedanking aan zijn business community: "95 procent van de seat- en logehouders tekent in voor het nieuwe seizoen. Straf, want ook op dit vlak zijn er nog veel onzekerheden over de mogelijkheden qua wedstrijdbeleving."

   

  De club zal die zakenrelaties maar in het najaar factureren én enkel op basis van het aantal wedstrijden met publiek.

  CEO Genk: "We willen samen door deze periode gaan"