Sponsor van Team Ineos vraagt lening van meer dan 500 miljoen euro

  Team Ineos is een van de rijkste teams in het wielerpeloton.

  Team Ineos is een van de rijkste teams in het wielerpeloton.

  Wordt ook Team Ineos zwaar getroffen door de coronacrisis? Door de verlaagde olieprijzen onderhandelt sponsor Ineos met de regering van het Verenigd Koninkrijk over een lening van 500 miljoen pond (of zo'n 560 miljoen euro).

  De coronacrisis treft meerdere wielerteams. Zo lijkt het erop dat schoenenproducent CCC zijn wielersponsoring eind dit jaar al stopzet. Dat is slecht nieuws voor Greg Van Avermaet en co.

   

  De teambazen van Astana en Deceuninck-Quick Step vrezen dan weer voor het voortbestaan van hun teams als er dit jaar niet meer gekoerst wordt.

   

  En ook Ineos, de sponsor van het gelijknamige team, luidt de alarmklok, omdat de olieprijzen gezakt zijn.

  Petroineos, een joint venture tussen Ineos Group en PetroChina, onderhandelt met de regering over een lening van 500 miljoen pond (zo'n 560 miljoen euro). Dat meldt Sky News. 

   

  Toen in april gevraagd werd naar de financiële situatie van Team Ineos, antwoordde ploegbaas Dave Brailsford: "Bepaalde teams zullen iets meer lijden onder de crisis dan andere, afhankelijk van de sector waarin hun hoofdsponsor zit." 

   

  Of Team Ineos zich zorgen moet maken, is niet duidelijk. De ploeg wil dit jaar een gooi doen naar een nieuwe Tour-triomf met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas.

  Bepaalde teams zullen iets meer lijden onder de crisis dan andere, afhankelijk van de sector waarin hun hoofdsponsor zit.

  Ploegbaas Dave Brailsford