Elise Mertens over trainersopleiding: "Toch een hele aanpassing"

  Elise Mertens

  Elise Mertens

  Elise Mertens maakt van de coronabreak gebruik om een trainerscursus te volgen. "Zo kan ik toch nog bezig blijven met tennis", zegt Mertens, die wel toegeeft de wedstrijden te missen. "Ik hoop snel weer te kunnen spelen."

  Elise Mertens heeft onlangs de draad weer voorzichtig opgepikt. "Ik ben inderdaad weer aan het tennissen, ik kon niet meer wachten. De slagen zitten nog redelijk goed, maar op het voetenwerk zat toch al wat roest", geeft ze toe.

   

  "Het doet wel eens goed om een langere conditieopbouw te hebben, maar ik hoop ook om weer snel te kunnen spelen. Normaal zou het gravelseizoen nu volop aan de gang zijn. Ik ben heel gemotiveerd, maar ik vrees er wel een beetje voor."

   

  Het wordt wel een drukke kalender, met Roland Garros vlak na de US Open. "We zijn het wel gewoon om week in week uit een jetlag te hebben. En een grandslam is nog iets anders, er zijn er maar 4 per jaar. Ik vind het positief dat Roland Garros niet geannuleerd is."

  Ik vind het positief dat Roland Garros niet geannuleerd is.

  Elise Mertens

  Intussen heeft Elise Mertens zich samen met enkele collega's ingeschreven voor een online trainerscursus. "Ik had al lang niet meer gestudeerd, dat is wel een hele aanpassing", lacht Mertens.

   

  "Het is wel leuk om eens iets anders te doen en iets bij te leren. Ik ben iemand die graag leert, ook van andere spelers. Ook bij mezelf kijk ik vaak wat ik beter kan doen."

   

  "Deze speciale module was een unieke kans en zo kan ik toch nog met tennis bezig blijven. Of ik later ook echt coach wil worden? Dat is op dit moment moeilijk te zeggen. Ik ben nog maar 24, dus ik hoop toch nog zeker een jaar of tien te kunnen tennissen."